ה) קיימים מאמרים רבים של הקהילייה המדעית, המבססים את הקשר בין תחלואה כגון סרטן – לוקמיה אצל ילדים ושאר אפקטים ביולוגיים הפוגעים בבריאות גוף האדם ועלולים לגרום לסוגים שונים של סרטן,
חשיפה לשדות חשמליים ומגנטיים , במיוחד בתחום התדרים הנמוכים ELF , עלולה , אף ברמות קרינה שאינן גבוהות במיוחד, לגרום לנזקים ביולוגיים
ו) ההגדרה על פי הוועדה הבינלאומית בנושא הסרטן (IARC -International Agency For Research On Cancer ) לגורם מסרטן אפשרי בבני אדם, הינה: “גורם שיש לגביו הוכחות מספיקות כי הוא מחולל סרטן בחיות ואין הוכחה לגבי בני אדם”.
ז) כך, למשל, בניסויים על חיות מעבדה, דווח על מגוון רחב של אפקטים ביולוגיים שנוצרו באמצעות חשיפה לשדות אלקטרו-מגנטיים .
ח) התקדמות נוספת לביסוס הטיעונים על קשר אפשרי בין שדה מגנטי ברמה נמוכה (כ- 4 מיליגאוס) ואפקטים בריאותיים, מיוצגת במחקר המציע מנגנון ביופיזי המסביר באופן תאורטי את התופעה .
ט) שני מחקרים אפידימיולוגיים עדכניים – “מחקר קליפורניה” ו”המחקר השבדי” השפיעו באורח ניכר על ארגון IARC בהערכתו את גודל הנזק הבריאותי שעלול להיווצר והדרכים למניעתו. מחקרים אלו טענו כי באוכלוסיה החשופה לשדות מגנטיים לאורך זמן ברמה של 3-4 מיליגאוס, אובחנה עליה של פי שניים בתחלואת ילדים בלוקמיה לעומת אוכלוסיה שהייתה חשופה לשדות ברמה נמוכה יותר.
י) תחום המחקר על ההשפעה האלקטרו-מגנטית בתדר 50 הרץ על בריאות הציבור (התדר של רשת החשמל בישראל), ממשיך להיבחן במכוני מחקר רבים בעולם על מנת לקבוע מסקנות קונקרטיות בנוגע למידת הסיכון אליה חשוף הציבור מידי יום ביומו.
יא) מחקרים עדכניים ביותר מצביעים על כך ששדה מגנטי שמקורו בפעולת שנאי כגון זה המספק את צרכיי בנייני מגורים, מהווה גורם מהותי בהתפתחות מחלת הסרטן.
יב) המסקנה היא אינה חד משמעית אך המגמה ברורה לחלוטין – מחקרים ומאמרים מדעיים רבים מראים כי קיים סיכון מוגבר ללקות בסרטן, בייחוד בקרב ילדים, ולסבול מליקויים בריאותיים חמורים אחרים כתוצאה מחשיפה יומיומית לשדות אלקטרו-מגנטיים ברמות נמוכות.