מיגון קרינה
מיגון קרינה ממקורות כגון אנטנות RF או שדות מגנטיים ELF (קרינה בלתי מייננת), מחייב שימוש במתכות שונות המונעות מעבר של קרינה שעלולה לחשוף את הציבור לרמות שהן מעבר לסף המפורט בתקן (RF) או להמלצות משרד הגנת הסביבה לגבי (ELF).
מיגון מקרינה אלקטרומגנטית שמקורה באנטנות סלולאריות או כל מערכת שידור אחרת ,מתבצע באמצעות התקנת רשת מתכתית המאופיינת על ידי חורים בגודל המתאים לאורך הגל של הקרינה. כדוגמה למיגון מסוג זה ניתן לראות ברשת המתכתית המותקנת בתנור מיקרוגל ביתי שחוסמת מעבר של קרינת מיקרו וחשיפה של הציבור. גודל החורים ברשת מותאם לאורך גלי המיקרו (12 ס”מ). אמצעי נוסף הינו: הדבקת פויל פלסטי מתכתי דק על זכוכית החלון להנחתת עוצמת הקרינה.
קיימים צבעים יעודיים שמריחתם על קיר המבנה חוסמת מעבר קרינה אלקטרומגנטית הנבלמת גם על ידי קיר הבטון או הבלוקים. כמוכן קיימים גם וילונות ייעודיים מתכתיים להתקנה במרפסת. מיגון משדות מגנטיים מתבצע על ידי פוילים של אלומיניום ופלדה פחמנית עם בידוד פלסטי ביניהם.
צמד המתכות בעובי של מילימטרים אחדים מיועד לחסימת ערכים גבוהים של שדה מגנטי שמקורו: שנאים, לוחות חשמל וכבלי הולכה. השדה המגנטי שפוגש את לוח האלומיניום ראשון ,יוצר זרמי מערבולת המנוגדים לשדה המגנטי והפלדה בולעת בהתאם למאפיינים שלה את השדה המגנטי המוחלש.
מקורות שדה מגנטי גבוה ומיגון קרינה
משרדנו מבצע את מדידות הקרינה הנדרשות באתר ומשתף גורם מיקצועי בכיר לביצוע ההתקנה עצמה שלה נדרשת קבוצת עבודה לביצוע עבודות כגון חיתוך המתכות והתקנתן בפירים המיועדים. ישנה אפשרות ל”מגן” שדה מגנטי הנוצר סביב כבל חשמלי בקו מתח עליון או נמוך, בשיטה “דינמית”. העקרון עליו מבוססת השיטה הוא: יצירת שדה מגנטי מנוגד לשדה של קו המתח. מותחים כבל חשמלי בין שני עמודים ויוצרים מעגל שבו המטענים זורמים בכיוון המשרה שדה מגנטי (ווקטור) מנוגד בכיוונו לקיים סביב כבל המתח הגבוה (או הנמוך).