השפעה ביולוגית קיימת כאשר גירוי מסוים גורם לשינוי במערכת ביולוגית. סיכון בריאותי מוגדר כשינוי במערכת ביולוגית הגורם להפרעה בבריאותו של יצור חי או של צאצאיו.
קיימים דיווחים רבים בספרות המדעית הדנים בהשפעות הביולוגיות האפשריות של חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית .
באסופת המאמרים המצורפת ניתן למצוא סימוכין לקשר מבוסס בין חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית
ברמות שאינן גבוהות במיוחד, ותחלואה כגון : סרטן בראש עקב שימוש בטלפונים סלולריים וכן אפקטים ביולוגיים הפוגעים בבריאות ועלולים לגרום למומים מולדים והפלות (אתר אינטרנט-www.rfsafe.com
השפעות תרמיות של קרינת RF :
חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית – אלמ”ג- עלולה לגרום לחימום מהיר של רקמות ביולוגיות. חשיפה לגלים בעוצמה של /cm2 mW 100 ומעלה עלולה לגרום לחימום רקמות ובעקבותיו, לעליה בחום הגוף.
רקמות בגוף האדם עלולות להנזק עקב אי יכולתן לפזר את החום הנגרם בחשיפה לקרינת האלמ”ג בעוצמה גבוהה. בתנאים מסויימים, חשיפה לעוצמות של /cm2 mW 1-10 עלולה לגרום לחימום רקמות הניתן למדידה. מידת הנזק אשר יגרם לרקמות תלויה בגורמים רבים, ביניהם- תדר הגלים, גודלו של הגוף החשוף, צורתו ותנוחתו, משך החשיפה ויעילות מנגנוני פיזור החום של הגוף הנחשף. פגיעה באברי הרביה עלולה להופיע לאחר חשיפה לקרינת מיקרוגלים בעוצמות גבוהות.
בנוסף לעוצמה, תדירות מקור השידור חשובה לקביעת כמות האנרגיה הנספגת והנזק הפוטנציאלי. האנרגיה הנספגת נמדדת ביחידות של SAR ( Specific Absorption Rate ) ומבוטאת בואט לקילוגרם. דוגמאות של מחקרים מהספרות המקצועית מפורטים להלן:
בעתון המדעי/אינפורמטיבי :MicroWave News מתאריך מאי/יוני 1998 נאמר תחת הכותרת:
“Norwegian Navy Report on “Birth Defects Cluster”
בהסתמך על דברי אדמיראל מהצי הנורבגי כי מספר התינוקות שנולדו עם מומים למלחי הצי ששרתו על סיפון האוניה Kvikk המיועדת ללוחמה אלקטרונית- הינו מעבר לנורמלי.
עד כה מקובל היה לטעון כי אין קשר בין נזקים ביולוגיים לקרינת RF בתחומים השונים של הספקטרום האלקטרומגנטי . אולם , לאחרונה ניתן למצוא בספרות המדעית עדויות על מחקרים מעבדתיים המצביעים על קשר כלשהו בין תחלואה , בעקר סוגים שונים של סרטן ומומים מולדים וקרינת RF ברמות שונות של עוצמת קרינה.
קיים קשר מובהק בין קרינה מייננת כגון: קרינת X ונזקים ביולוגיים הבאים לידי ביטוי באמצעות שברים ב”סליל” המאפיין מולקולה של DNA .
ב-DNA של התא, השוואה בין אפקט קרינה מייננת על התא וקרינה בלתי מייננת מפורט במחקר:
השוואה בין אפקט קרינת RF על מולקולה DNA וקרינת X :
–
המחקר מפורט באתר: www.rfsafe.com/DNA-EFFECTS.htm